/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: TARTALÉKOSAN IS BIZTOS CEGLÉDI GYŐZELEM SZÜLETETT

értékelés
Értékeljen
Mindkét oldalon hiányoztak kulcsemberek, ennek ellenére izgalmas mérkőzésre volt kilátás.

Ennek a mérkőzésnek a megrendezéséről egy nappal korábban állapodtak meg az érintett felek, ennek köszönhetően a megszokottnál jóval kevesebben látogattak ki az összecsapásra. Mindkét oldalon hiányoztak kulcsemberek, ennek ellenére izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Bealudtak a hazaiak a kezdésnél, 0-6-tal indítottak a vendég kék-fehérek. A harmadik percig kellett várni az első ceglédi kosárra, ezután Ócsai vezérletével beindult a pontgyártás hazai oldalon is.
Garait képtelenek voltak tartani a vendéglátók, nyolc pontot szerzett az első negyedben. A védekezés igencsak puha volt, könnyű kosarakat engedélyeztek az ellenfélnek. Kalmár öt pontjával zárult az első félidő. A következő etap Dankovics sikeres triplájával és azt követő egy büntetőjével indult. Valószínűleg a ceglédiek „ihattak a célzóvízből” a kis szünetben, mert sorra dobták a triplákat. A 14. percben már tizenhét pontosra duzzadt a hazai előny. Nem találták Kosztyúék a kinti dobások levédésének az ellenszerét, emellett a duplákat is jó százalékkal értékesítették Kalmárék. Magabiztos, 52-29-es ceglédi előnnyel vonultak a csapatok a nagyszünetre. A harmadik negyed kísértetiesen hasonlított az elsőre, teljes dekoncentráltság uralkodott a hazaiakon. Támadásban nem nyújtottak maradandót, a védekezésük pedig átjáróháznak bizonyult. Az időkérés sem segített rajtuk. Vérszemet is kaptak ennélfogva a vendégek, a már említett Dankovics és Garai vezérletével 56-47-re zárkóztak fel. Bozsó remekül szolgálta ki a társait, igazi vezér volt ekkor, élményszámba mentek a gólpasszai! Ebben a negyedben mindösszesen hét pontot sikerült összehozniuk a Kobolák-legénységnek. Hat duplányira csökkent a differencia a csapatok között. Harminc percet követően még teljesen nyílt volt a mérkőzés. Meilinger negyedik triplájával indult az utolsó negyed, kicsit furcsa dobómozdulattal szórta a triplákat a hazaiak 6-os számú játékosa. Újra megrázták magukat a Kobolák Cintia által gardírozott hazaiak, most a vasutasoknál lett behúzva a kézifék. A 34. percben Bozsó kapott technikait szövegelésért, a bónusz büntetővel 67-52 volt az állás. Indított még egy utolsó rohamot a vasutascsapat, de a hazaiak védekezése feljavult az előző negyedbelihez képest, így maradt a tíz pont körüli  előny. Két perccel a vége előtt gyors egymásutánban két újabb vendég technikait kellett kiosztani a játékvezetőknek. Előbb Dankovics nem bírta visszafogni magát, az ezért járó egy büntetődobás és újbóli hazai labdabirtokláskor a következő támadásnál egyszerre hat vendégjátékos volt a pályán, így Schönborn edző is kapott egy technikait. Ez a két hiba teljesen megzavarta őket, a hazaiak ezt ki is használták és a mérkőzés végére húsz pontosra növelték az előnyüket. Egy igen változatos, sok fordulattal tarkított mérkőzésen a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak annak ellenére, hogy Kalmár ezen az estén nem brillírozott, köszönhetően annak, hogy Bozsó remekül semlegesítette.

Ceglédi KE II. - Szolnoki MÁV SE 82-62 (21-12, 31-17, 7-18, 23-15)
2018.03.21., Cegléd, 29 néző, Vezette: Fehérvári Gergely, Gyenge Gábor

Kobolák Cintia: Hiányos kerettel vágtunk neki ennek a mérkőzésnek egy közvetlen riválissal szemben. Az első félidei extra dobásainknak köszönhetjük a győzelmet és egy gyenge harmadik negyedet is megengedhetett a csapat. Kiemelendő, hogy a vendég csapat az utolsó másodpercig küzdött, és így egy jó iramú, színvonalas mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók.”

Schönborn Tamás: "Az első félidő elején jól kezdtünk, majd a Cegléd kinti jó dobásaira nem tudtunk válaszolni, gyors indításainkat sorra rontottuk el. A harmadik negyedre összeraktuk a védekezésünket, közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, de támadásban így is sokat hibáztunk. Gratulálok a Ceglédnek!"

 

 

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu